de 10 beste koelkasten van dit moment

De 10 beste koelkasten van dit moment

Een goede koelkast is belangrijk omdat het voedsel veilig houdt en bederf voorkomt. Een koelkast zorgt ervoor dat de temperatuur van voedsel en dranken laag genoeg blijft om de groei van bacteriën en schimmels te vertragen, waardoor het voedsel langer houdbaar blijft. Hierdoor wordt het risico op voedselvergiftiging en het weggooien van voedsel verminderd. Daarnaast kan een goede koelkast energie-efficiënt zijn, waardoor het niet alleen beter is voor het milieu, maar ook kan helpen om geld te besparen op energierekeningen. Ook kan een goede koelkast ook stil en gemakkelijk in gebruik zijn, waardoor het dagelijkse leven makkelijker wordt. Een goede koelkast is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat voedsel veilig, gezond en vers blijft.

Op zoek naar een Amerikaanse koelkast? Kijk dan op De 10 beste Amerikaanse koelkasten.

Op zoek naar een wijnkoelkast? Kan dan op De 10 beste wijnkoelkasten.

1. LG GBB61PZGCN1 – Beste uit de test / Beste koop

Vrijstaand / Kastmodel / Vriezer onder

LG GBB61PZGCN1De LG GBB61PZGCN1 is een vrijstaande koelkast met een ingebouwde vriezer. Met een bruikbaar volume van 146 liter biedt het koelgedeelte voldoende ruimte voor al je boodschappen en heeft het een speciaal 0-graden compartiment van 27 liter voor het langer bewaren van vers voedsel. Het vriesgedeelte bevindt zich aan de onderkant en heeft een bruikbaar volume van 75 liter. Dankzij de ‘no frost’ functie hoef je het vriesgedeelte minder vaak te ontdooien. De fabrikant heeft het energielabel van deze koel-vriescombinatie beoordeeld als C. Als alternatief is er ook een zwarte variant beschikbaar: de LG GBB61MCGCN1.

Voordelen van de LG GBB61MCGCN1: koelt zeer snel, vriest zeer snel in, zeer energiezuinig model, houdt temperatuur zeer goed stabiel, werkt goed in een warme omgeving en is geschikt voor gebruik in onverwarmde ruimte.

Bekijk deze koelkast bij Bol.com

2. Bosch KGE49AICA – Serie 6 – Koel-vriescombinatie – RVS

Vrijstaand / Kastmodel / Vriezer onder

BOSCH KGE49AICADe Bosch KGE49AICA – Serie 6 – Koel-vriescombinatie – RVS is een van de best beoordeelde koelkasten op de markt van dit moment. Deze koel-vriescombinatie heeft een inhoud van 419 liter en is voorzien van Low Frost technologie, waardoor je bijna nooit meer hoeft te ontdooien. Het energielabel is A (voorheen A++), wat betekent dat deze koelkast zeer energiezuinig is. De koelkast beschikt over een nul graden zone speciaal voor vlees en vis, beschikt over een flessenrek en de snelvriesfunctie zorgt dat etenswaren snel invriezen en langer vers blijven.

Voordelen van de Bosch KGE49AICA: koelt zeer snel, vriest zeer snel in, zeer energiezuinig model, houdt temperatuur zeer goed stabiel, werkt goed in een warme omgeving, aantrekkelijk design en is geschikt voor gebruik in onverwarmde ruimte.

Bekijk deze koelkast bij Bol.com

3. Samsung RB38A7B6BB1 – Koel- en vriescombinatie – Zwart

Vrijstaand / Kastmodel / Vriezer onder

Samsung RB38A7B6BB1De Samsung RB38A7B6BB1 is een vrijstaande koelkast met ingebouwde vriezer. Het koelgedeelte biedt een ruimte van 200 liter voor het bewaren van voedsel, terwijl het vriesgedeelte (onderaan gelegen) een bruikbare volume van 73 liter heeft. Het vriesvak beschikt over de ‘no frost’ functie, waardoor het minder vaak hoeft te worden ontdooid. Het energielabel, zoals opgegeven door de fabrikant, is B. Naast de standaard zwarte uitvoering, is dit model ook verkrijgbaar in andere kleuren zoals RVS en zilver.

Voordelen van de Samsung RB38A7B6BB1: koelt zeer snel, vriest zeer snel in, zeer energiezuinig model, houdt temperatuur goed stabiel, maakt weinig geluid en is geschikt voor gebruik in onverwarmde ruimte.

Bekijk deze koelkast bij Bol.com

4. LG GBB92STBAP – 384L koel-vriescombinatie met DoorCooling+™ – FreshConverter™ – FreshBalancer™ – Inverter Linear Compressor

Vrijstaand / Kastmodel / Vriezer onder

LG GBB92STBAPDe LG GBB92STBAP is een vrijstaande koelkast met een ingebouwde vriezer. Met een bruikbaar volume van 185 liter biedt het koelgedeelte genoeg ruimte voor het opslaan van voedsel, inclusief een apart 0-graden gedeelte van 27 liter voor het langer bewaren van vers voedsel. Het vriesgedeelte bevindt zich aan de onderkant en heeft een bruikbaar volume van 75 liter. Dankzij de ‘no frost’ functie hoef je het vriesgedeelte minder vaak te ontdooien. De fabrikant heeft het energielabel van deze koel-vriescombinatie beoordeeld als A. De FRESHConverter™ zorgt voor de optimale temperatuur voor jouw eten om je vlees, vis en groeten onder de perfecte omstandigheden te bewaren.

Voordelen van de LG GBB92STBAP: koelt zeer snel, vriest zeer snel in, zeer energiezuinig model, houdt temperatuur goed stabiel, maakt weinig geluid, geschikt voor gebruik in onverwarmde ruimte, goede gelijkmatige koeling en vlees- en groente/fruit vershoudlades.

Bekijk deze koelkast bij Bol.com

5. Haier A3FE837CGJ – Koel-vriescombinatie – RVS

Vrijstaand / Kastmodel / Vriezer onder

Haier A3FE837CGJDe Haier A3FE837CGJ is een vrijstaande koelkast met een geïntegreerde vriezer. Het koelgedeelte heeft een bruikbaar volume van 178 liter, met daarnaast een apart 0-graden compartiment van 19 liter voor het langer bewaren van vers voedsel. Het vriesgedeelte is gelegen aan de onderkant en biedt een bruikbaar volume van 69 liter. Bovendien is het uitgerust met een ‘no frost’ functie, waardoor het minder vaak ontdooid hoeft te worden. Het energielabel dat de fabrikant heeft opgegeven voor dit model is D.

Voordelen van de Haier A3FE837CGJ: koelt zeer snel, energiezuinig model, houdt temperatuur zeer goed stabiel, werkt goed in een warme omgeving en is geschikt voor gebruik in onverwarmde ruimte.

Bekijk deze koelkast bij Bol.com

6. Bosch KGN392LDF – Serie 4 – Koel-vriescombinatie

Vrijstaand / Kastmodel / Vriezer onder

Bosch KGN392LDFDe Bosch KGN392LDF is een vrijstaande koelkast met een geïntegreerde vriezer. Het koelgedeelte heeft een royaal bruikbaar volume van 201 liter, terwijl het vriesgedeelte, dat onderaan is geplaatst, een bruikbaar volume van 69 liter biedt. Met de ‘no frost’ functie hoef je het vriesvak minder vaak te ontdooien. Het energielabel dat door de fabrikant is opgegeven voor dit model is D.

Voordelen van de Bosch KGN392LDF: koelt zeer snel, zeer energiezuinig model, houdt temperatuur zeer goed stabiel, werkt goed in een warme omgeving, beschikt over een flessenrek, beschikt over een alarm om je te waarschuwen dat de deur niet dicht is en is geschikt voor gebruik in onverwarmde ruimte.

Bekijk deze koelkast bij Bol.com

7. Liebherr CNd 5203-20 – Koel-vriescombinatie – Wit

Vrijstaand / Kastmodel / Vriezer onder

Liebherr CNd 5203-20De Liebherr CNd 5203-20 is een vrijstaande koelkast met vriesgedeelte. Het koelgedeelte biedt een bescheiden bruikbaar volume van 136 liter, met daarnaast een 0-graden compartiment van 32 liter om voedsel langer vers te houden. Het vriesgedeelte bevindt zich aan de onderkant van de koelkast en heeft een bruikbaar volume van 65 liter, waarbij de ‘no frost’ functie ervoor zorgt dat je het minder vaak hoeft te ontdooien. Het energielabel dat de fabrikant heeft opgegeven voor dit model is D.

Voordelen van de Liebherr CNd 5203-20: zeer energiezuinig model, houdt temperatuur zeer goed stabiel, werkt goed in een warme omgeving en is geschikt voor gebruik in onverwarmde ruimte.

Bekijk deze koelkast bij Bol.com

8. Siemens KG36NXXDF Koelkast

Vrijstaand / Kastmodel / Vriezer onder

Siemens KG36NXXDFDe Siemens KG36NXXDF is een vrijstaande koelkast met vriesgedeelte. Het koelgedeelte biedt een bruikbaar volume van 163 liter, terwijl het vriesgedeelte aan de onderkant van de koelkast een bruikbaar volume heeft van 70 liter. De ‘no frost’ functie in het vriesvak zorgt ervoor dat je het minder vaak hoeft te ontdooien. Het energielabel dat de fabrikant heeft opgegeven voor dit model is D.

Voordelen van de Siemens KG36NXXDF: zeer energiezuinig model, houdt temperatuur zeer goed stabiel, maakt weinig geluid, werkt goed in een warme omgeving en is geschikt voor gebruik in onverwarmde ruimte.

Bekijk deze koelkast bij Bol.com

9. Beko B5RCNE366HXB – HarvestFresh® – Koel-vriescombinatie

Vrijstaand / Kastmodel / Vriezer onder

Beko B5RCNE366HXBDe vrijstaande BEKO B5RCNE366HXB koelkast met vriezer biedt een bruikbaar koelvolume van 160 liter en een vriesgedeelte van 73 liter, welke zich onderaan bevindt en ‘no frost’ is, waardoor je het minder vaak hoeft te ontdooien. Het energielabel dat door de fabrikant is opgegeven voor dit model is C.

Voordelen van de BEKO B5RCNE366HXB: energiezuinig model, houdt temperatuur goed stabiel, maakt weinig geluid, werkt goed in een warme omgeving, ProSmart™ Inverter Compressor, beschikt over een No Frost functie en beschikt over een deur open alarm.

Bekijk deze koelkast bij Bol.com

10. AEG SCE819D8TS inbouw koel-vries combinatie – sleepdeur NO FROST

Inbouw / Kastmodel / Vriezeronder

AEG SCE819D8TSDe AEG SCR819D8TS is de enige inbouwkoelkast in dit overzicht, maar zeker de moeite van het vermelden waard. Het is een inbouw koel-vriescombinatie met een bruikbare koelvolume van 269 liter en 61 liter voor het vriesgedeelte. Het koelgedeelte bevindt zich boven, het vriesgedeelte onder. De vriezer is uitgerust met een No Forst, waardoor je in principe nooit meer hoeft ontdooien. Het door de fabrikant opgegeven energielabel is voor dit model een D.

Voordelen van de AEG SCR819D8TS: energiezuinig model, houdt temperatuur goed stabiel, maakt weinig geluid, werkt goed in een warme omgeving.

Bekijk deze koelkast bij Bol.com

Welke koelkast kies jij?

Op dit moment zijn dit de 10 beste beoordeelde koelkasten die je op de markt kunt vinden. Welke het beste bij jou past, hangt af van jouw voorkeuren en wat je nodig bent. Kijk dus goed naar de grootte van de koelkast, de inhoud van het koel- en vriesgedeelte, het energielabel en de handige functies.